Fakta och leveransvillkor

Vi satsar på god kvalité därför säljer vi enbart förstklassig björkved. Längden på veden är ca 30 cm.

Björkved är en av dem träslag som har bäst energivärde, en fastkubik björkved motsvarar hela 2650 kWh. För att få ut bäst effekt så ska veden hålla en fukthalt runt 20%. Veden håller denna fukthalt efter ca ett års torktid.

Förvaring av veden
Anmärkningar på veden görs inom 10 dagar.
Förvaring av veden sker bäst i en väl ventilerad vedbod. Det går även bra att förvara veden utomhus men se då gärna till att täcka övertill. Detta då det översta lagret med ved annars drar åt sig fukt från regn och snö. Undvik att täck veden med en pressening då det kan göra mer skada än nytta. Om du ändå gör detta se då till att endast täcka veden ovan och inte på sidorna. Detta då presseningen hindrar fukt från veden och marken att försvinna utan skapar istället en fuktig och instängd miljö. Det är också därför veden mår bäst i en väl ventilerad miljö.
Vi ansvarar ej för hur ni förvarar veden.

Priser
Priserna på hemsidan är inklusive moms och leverans. Vid bärhjälp debiteras en avgift på 150 kr per påbörjad halvtimme, detta gäller vid ett längre avstånd än 10 meter från bilen. Om bärhjälp önskas måste detta meddelas till oss senast när vi meddelar leveransdag och tid.

Leverans
Veden levereras dit det finns framkomlighet med bil och palltruck. Ni kommer att kontaktas innan leverans om dag och tid. Leveranstiden ligger normalt på ca 1 vecka.